• Rhodes Office
  • Fethiye Office
  • +30 22413 04030
  • Rhodes Touristiko Limani
  • 0090 252 61 24807
  • Fethiye/Muğla, Turkey
27 Jun

Yunanistan Vize Rejimi

Hangi pasaporta sahip Türk vatandaşları Rodos’a vizesiz gidebilir?

1. Yeşil ve gri (hizmet) pasaport sahipleri.
2. Schengen ülkeleri olan Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, Lüxemburg, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Slovakya, Slovenya, Malta ve Yunanistan gibi ülkelerden herhangi birinde oturma izniolan Türk vatandaşları.
3. Yukarıda belirtilen Schengen ülkesinden herhangi birinden geçerli Schengen vizesi olanlar.

Hangi pasaporta sahip Türk vatandaşları Rodos’a (Yunanistan’a) gidemez?
Pasaportunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhriyeti’ne (KKTC) giriş çıkış damgası bulunan Türk vatandaşlarının Yunanistan’a girişlerine Yunan Resmi Makamlarınca izin verilmemektedir.

Bu sebeple, yeşil ve gri pasaportlar dahil olmak üzere, herhangi bir Schengen ülkesinden geçerli Schengen vizesi olsa dahi pasaportunda KKTC giriş çıkış damgası olan vatandaşlarımızın seyahat planlarını iptal etmelerini tavsiye ederiz.

Kolay Vize Şartları.
VİZE ÜCRETİ 50 EURO’DUR
VİZE EVRAKLARI EN AZ 4 GÜN ONCE TARAFIMIZA TESLİM EDİLMESİ GEREKLİDİR.
PASAPORTUNDA KIBRIS GİRİŞ-ÇIKIŞI BULUNAN YOLCULAR YUNANİSTAN KOLAY VİZE(KAPI VİZESİ) ALAMAZ.
PASAPORTUN BİTİŞ TARİHİNE EN AZ 5-6 AY OLMASI ZORUNLUDUR.
VİZE FORMLARININ DÜZGÜN DOLDURULMASI, VE TÜRKÇE SÖZCÜKLER İÇERMEMESİ GEREKİR. ÖRN : ‘YUNANİSTAN’ DEĞİL ‘GRC’ YA DA ‘GREECE’ YAZILMALI.
VİZE FORMLARI BİLGİSAYAR ORTAMINDA YAZILMALI. EL YAZISIYLA GÖNDERİLEN VİZE FORMLARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.
PASAPORT MUTLAKA RENKLI YAZICI ILE TARANMALI.
ESKİ PASAPORTLAR(MAVİ KAPAKLI) KABUL EDİLMEYECEKTİR.
OTEL REZERVASYONU VE OTEL BİLGİLERİ, SEYAHAT/GEMİ BİLETİ TATİL SÜRESİ MUTLAKA BELİRTİLMELİDİR. EĞER AKRABA VEYA ARKADAŞ EVİNDE KALACAK RODOSTA İKAMET EDEN KİŞİ RODOS POLİS MÜDÜRLÜĞÜ VEYA K.E.P TEN İMZALI YAZILI BELGE İBRAZ EDİLMELİDİR.

Kolay Vize İçin Gerekli Evraklar.
1.Vize Başvuru Formu
2. Adet Vesikalık
3. Ödenmiş Gemi Bileti
4. Ödenmiş Otel Rezervasyonu(Konfirmeli Kaşeli İmzalı)
5. Kredi kartı Ve/Veya Banka Hesap Dökümü Fotokopisi
6. Eğer Varsa ‘SGK’ Hizmet Dökümü Yoksa Seyahat Sağlık Sigortası
7. Pasaport Fotokopisi

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*

EnglishGermanTurkeySpainJapanFrenchItalyKoreaChinaRussia